søndag den 15. januar 2012

Det sunde hjørne: kanelboller med æbler.

Hvis man mangler et sundt alternativ til mellemmåltid, så kan disse boller anbefales. Æbler og kanel gør at det bli'r nogen super velsmagende og lidt søde boller - dog helt uden at der er tilsat noget sukker til dejen. Lidt honning udgør sødestoffet i denne opskrift :-)




Kanelboller med æbler:

14 stk.


2 dl minimælk,
25 g gær,
1 spsk honning,
1 tsk salt,
1 spsk olie,
1 spsk kanel,
200 g revet æble,
300 g hvedemel,
200 g grahamsmel.


- rør gæren ud i lun mælk,
- tilsæt honning, olie, kanel, æble og begge typer mel og ælt godt sammen.
- tilsæt evt lidt ekstra mel, hvis dejen er meget klistret,
- lad dejen hæve i 30 min,
- form bollerne og sæt på bageplade med bagepapir,
- lad bollerne efterhæve i yderligere 20 min,
- pensl bollerne med sammenpisket æg,
- bag bollerne ved 180 grader i 15-20 min.

Energiindhold pr. 100 g:
Kcal: 220, Protein: 6,5, Fedt: 2,5, Kulhydrat: 41

Velbekomme :-)


1 kommentar:

  1. Mums det lyder sundt og lækkert, de må straks prøves.

    SvarSlet