onsdag den 18. januar 2012

Det sunde hjørne: Italiensk blomkålssuppe.

Vi holder stadig den sunde linje herhjemme, det er velsmagende og har allerede en synlig effekt :-) Dagens ret idag skal være nem, da jeg skal til forældre konsultation, derefter til spring med Emma og sidst til Slagelse i aften. Derfor er valget faldet på den italienske blomkålssuppe idag, da den kan laves på forhånd og varmes op i aften. Suppen står nu klar til familien - og må da indrømme at jeg har smagt en portion :-) Det er en lækker suppe, som klart kan anbefales. Dog har jeg tilsat en smule kværnet muskatnød. Suppen skal serveres sammen med de lækre rugboller med solsikkekerner. Opskriften finder du her.


Italiensk blomkålssuppe:

4 pers.

1 spsk olie,
100 g finthakket løg,
500 g blomkål i buketter,
200 g kartofler i tern,
1 l hønsebouillon,
2 laurbærblade,
1,5 dl kaffefløde 9 %,
salt og peber,
lidt citron saft.

Gremolata:
4 spsk hakket persille,
1 tsk fintrevet citronskal,
1 fed finthakket hvidløg.

- svits løget i olien,
- tilsæt blomkål. kartofler, bouillon og laurbærblade,
- kog suppen til grøntsagerne er godt møre,
- laurbærbladene op og blend suppen helt jævn,
- tilsæt kaffefløden,
- smag til med salt, peber og lidt citronsaft,
- bland persille, citronskal og hvidløg til en gremolata.
- drys gremolata over og server suppen.

Energi indhold pr. 100 g:

Kcal: 35, Protein: 1,5, Fedt: 1,5, Kulhydrat: 3


Ingen kommentarer:

Send en kommentar