onsdag den 9. maj 2012

Vanilje flødecreme.

På Lene's kage-design har jeg  fundet nedenstående opskrift på vanilje flødecreme. Den er super lækker og nem at lave :-) 1 portion passer ca til et lag i en 25 cm's kage.

Du skal bruge:

2,5 dl mælk,
2 spsk. sukker,
1 bæger past. æggeblommer,
1,5 tsk vanilje,
1 spsk. maizena,
3 blade husblas,
2,5 dl fløde piskes til skum.

Sådan gør du:

- mælken koges op,
- sukker, æggeblommer, vanilje og maizena piskes godt og så hældes den meget varme mælk forsigtigt i, mens der piskes.
- Det hældes tilbage i gryden og koges op under omrøring, hvorefter det tages fra varmen.
- Udblød husblas og kom den i den ikke alt for varme vaniljecreme,
- Når cremen er kold blandes den med flødeskummet.

2 kommentarer:

  1. Hvorfor klumper min creme når jeg vender fløden i. Husblassen har gjort cremen meget fast. Hvad gør jeg galt?

    SvarSlet
  2. Hvis cremen er for varm når du putter fløde i kommer der klumper

    SvarSlet