På Lene's kage-design har jeg fundet nedenstående opskrift på vanilje flødecreme. Den er super lækker og nem at lave :-) 1 portion passer ca til et lag i en 25 cm's kage.
Du skal bruge:
2,5 dl mælk,
2 spsk. sukker,
1 bæger past. æggeblommer,
1,5 tsk vanilje,
1 spsk. maizena,
3 blade husblas,
2,5 dl fløde piskes til skum.
Sådan gør du:
- mælken koges op,
- sukker, æggeblommer, vanilje og maizena piskes godt og så hældes den meget varme mælk forsigtigt i, mens der piskes.
- Det hældes tilbage i gryden og koges op under omrøring, hvorefter det tages fra varmen.
- Udblød husblas og kom den i den ikke alt for varme vaniljecreme,
- Når cremen er kold blandes den med flødeskummet.
Hvorfor klumper min creme når jeg vender fløden i. Husblassen har gjort cremen meget fast. Hvad gør jeg galt?
SvarSletHvis cremen er for varm når du putter fløde i kommer der klumper
SvarSlet