Ingredienser:
200 g blødt smør,
200 g brun farin,
3 æg,
200 g hvedemel.
2 tsk kanel,
2 tsk bagepulver,
5 fintrevne gulerødder,
75 g hakkede valnødder,
1,5 dl rosiner.
Flødeost glasur:
200 g flødeost naturel,
2 spsk vand,
50 g flormelis,
2 tsk citronsaft.
Pynt:
Hakkede valnøddekerner.
Sådan gør du:
Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, nødder og rosiner. Fordel dejen i en smurt springform (ca 22 cm i diameter) og bag kagen ved 175 grader, midt i ovnen i ca 1 time.
Flødeost glasur:
Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, sukker og citronsaft. Smør glasuren på den kolde gulerodskage og pynt med hakkede valnødder.
Tips:
Gulerødder kan erstattes med 300 g groftrevet squash.
Dejen kan også bruges til gulerodsmuffins. Fyld muffinsforme 3/4 op, bag kagerne midt i ovnen i ca 15 min ved 200 grader. En portion dej giver ca 18 gulerodsmuffins.
Mega god opskrift
SvarSlet