lørdag den 18. juni 2011

Emma's 7 års fødselsdag.


Så blev det endelig den længe ventede dag, hvor Emma skulle holde fødselsdag for familien. Når man fylder 7 år, kan det godt være svært at vente..
Til enhver fødselsdag (og specielt børnefødselsdag) hører der sig varm cacao og nybagte boller - det var også på bordet her.
Fødselsdagskagen er lavet af hjemmelavede lagkagebunde, lagt sammen med toblerone creme og jordbær mousse. (Opskrifter kommer nederst i dette indlæg). Pynt og overtræk på kagen er lavet af indfarvet fondant.  Prinsessens hår samt den hvide kant nederst på kagen er lavet af Royal Icing. Roserne har jeg selv lavet, og er faktisk stolt af resultatet. Prinsessen drillede - men endte da nogenlunde acceptabelt. Tror det bliver nemmere, når jeg får lidt mere øvelse i at arbejde med fondant.


Herudover fik vi også chokolade muffins med frosting på toppen. Det smager fantastisk, men er en god kaloriebombe, så det er ikke noget, vi får så tit. Pynten er hjemmelavede blomster, lavet af fondant.Lagkagebunde: (passer til ca. 25 cm springform)
6 æg,
225 g sukker
225 g mel
1,5 tsk bagepulver

- pisk æg og sukker luftigt og skummende.
- sigt mel og bagepulver ned i æggemassen og vend sammen med dejskraber.
- dæk bunden af springformen med bagepapir og smør kanterne med lidt olie. (undlad bagepapir op af siderne, da kanten så vil blive ujævn).
- bages ved 200 grader i ca 30 min.
- vendes ud på bagepapir og lad køle helt af, inden du deler i 3 bunde.

Toblerone creme:
200 g toblerone smeltes og vendes i flødeskum af 1/2 l piskefløde. Stilles i køleskabet minimum 1 time, før du ligger lagkagen sammen. (mængde passer til 1 lag i lagkagen).

Jordbærmousse:
Her må jeg indrømme, at jeg er sluppet nemt om det :-) Jeg har desværre stadig problemer med min nakke og det var ikke lige dagen, hvor jeg skulle stå og "lege" med husblas.  Istedet har jeg købt jordbær mousse pulver, som jeg har rørt op med vand og vendt i flødeskum af 1/2 l piskefløde. Herefter har jeg blandet 250 g nye danske jordbær skåret i store stykker i moussen. Stilles også i køleskabet minimum 1 time. Jeg kan klart anbefale den nemme løsning, det smager fantastisk :-)  (og absolut ikke syntetisk). Moussen kan købes her:

http://www.kraemmerhus.com/shop/jordbaer-fromagepulver-787p.html

Royal Icing:
1 bæger past. æggehvider,
ca 300 g flormelis,
1 tsk citronsaft,
evt farve.

- røres sammen. Start med 250 g flormelis og forsæt med at tilsætte flormelis til konsistensen er fast og danner toppe, der ikke flyder ud.

Royal Icing er nemt at arbejde med i en sprøjtepose og laver flotte dekorationer.
OBS! SKAL BRUGES MED DET SAMME, DET ER LAVET, DA DET ELLERS DANNER EN SKORPE.

Frosting:
300 g flormelis
100 g blødt smør (kærgården eller lign)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade. (jeg brugte orange chokolade, smager fantastisk!).


- smelt chokoladen og lad afkøle til stuetemperatur.
- pisk flormelis og smør, tilsæt mælk.
- pisk den smeltede chokolade i, jo længere tid frostingen piskes, jo lettere bliver den.

Dekorer muffins med frosting (det er nemmest med en sprøjtepose). Opbevar muffins med frosting i køleskab og tag ud ca 1/2 time før servering.

4 kommentarer:

 1. Rigtig flot hjemmeside, og nogle lækre kager

  SvarSlet
 2. Må jeg spørge, hvad smager fondant af?

  SvarSlet
 3. susan muhr06 marts, 2013

  Flot hjemmeside.
  Passer opskriften på bundene også til firkantede bunde 25*25 cm

  SvarSlet
 4. Tak :-) Jeg ville nok gange opskriften med 1,25 når det er firkantet 25x25

  SvarSlet