tirsdag den 21. juni 2011

Cake Pops.

 Så er det sidste etape af Emmas 7 års fødselsdag :-) Det har også været 3 travle dage med meget bagning..
 Jeg har, for et par uger siden, været på Cake Pops kursus hos special købmanden og Emma synes det er helt fantastisk med en kageslikkepind, og det vil hun gerne dele ud til klassen på hendes fødselsdag.Når man har rester af chokoladekage, kan man fryse resterne ned efterhånden og så tage dem op, når man skal lave cake pops. I vores familie lykkedes det aldrig at have nogle kager rester til overs, så derfor må jeg bage en chokoladekage først, som jeg kan lave cake pops ud af.
Kagen skal bages 2 dage før cake pops'ne skal bruges. Dagen efter laver man "pop"-dejen og former kuglerne og sætter på pind (opskrifter kommer længere nede i dette indlæg).  Så skal kagerne i køleskabet minimum 6-8 timer før de pyntes.

Nem og god chokoladekage, som kan bruges til cake pops:

Ingredienser:

150 g margarine,
250 g sukker,
2 æg,
175 g mel,
1 tsk bagepulver,
1 tsk vaniljesukker,
4 spsk. cacao,
3/4 dl mælk,
3/4 dl kogende vand.

- Rør margarine sammen med sukker og vanilje sukker. Æg røres i lidt ad gangen.
- Mel, bagepulver og cacao sigtes sammen og røres i skiftevis med mælken. Tilsidst tilsættes det kogende vand.
- Dejen fyldes i en velsmurt bageform på ca. 1 1/2 liter.
- Bages ca. 1 time ved 175 grader.

Når kagen er bagt og kølet af, pakkes den ind og opbevares tørt.

Cake Pops masse:

Smuldr kagen i meget fine krummer, rør den med smørcreme, syltetøj eller lign. Jeg har valgt smørcreme, som jeg alligevel havde fra kagebagningen. (man kan evt også tilsætte smag ex. rom essens). Der skal kun lige en mængde i, så man kan få massen til at hænge sammen. Konsistensen skal være lidt a la romkugler. Derefter skal der formes kugler, som sættes på pind. (det er en god ide at dyppe pinden i smeltet chokolade, inden man sætter den i, så sidder den bedre fast). Så skal kuglerne i køleskabet, indtil du pynter dem dagen efter.

Pynt af cake pops:

Jeg har, i samråd med Emma, besluttet at det er bamsehoveder, der skal laves. Ører og snude har jeg lavet på forhånd ud af fondant. Munden er tegnet på med tus beregnet til fødevarer. Øjnene har jeg købt færdige hos special købmanden.
Så skal pops dyppes i smeltet chokolade. (Obs, hvis chokolademassen er meget tyk, kan man med fordel blande 1-2 tsk madolie i). Sørg for at få chokoladen helt ned om kagen, og gerne lidt ned af pinden. Bank kagen let for at få overskydende chokolade af og sæt ører, øjne og snude på mens chokoladen er våd. Efterfølgende skal cake pops i køleskabet for at hærde helt op inden servering. Her bruger jeg en flamingo klods, så kagerne kan stå op.

1 kommentar: