mandag den 20. juni 2011

Børnefødselsdag for tøserne i børnehaveklassen.

Efter en vellykket familie fødselsdag, er det nu tid til at holde børnefødselsdag. Emma har valgt, at hun kun vil invitere alle pigerne fra klassen og glæder sig rigtig meget til at holde sin første fødselsdag kun for børn.
Da vi var på kristi himmelfarts camping ferie på Limfjords Camping og vandland prøvede pigerne at lave bolcher. Dette var en stor succes og derfor ønskede Emma, at de skulle lave bolcher til hendes fødselsdag. Farmand (Thomas) har surfet på nettet og har fundet en bolche startpakke, nu håber vi så bare, at vi kan finde ud af det.
Der hører sig selvfølgelig kager, cacao og rød sodavand til en børnefødselsdag og det skal pigerne ikke snydes for. Fødselsdagskagen er en chokoladekage med chokolademousse mellem de 2 lag. Kagen er smurt med lidt orange-smørcreme inden den er betrukket med fondant. Temaet på kagen er havfruer, kagen er havet med fisk, krabber og blæksprutte og ovenpå kagen er der en lille ø, hvor der sidder 3 havfruer. Den nederste kant på kagen er pyntet med Royal Icing.Mini cupcakes.

Emma ønsker også at de skal have mini cupcakes. De er nemme at lave, dejen kan med fordel laves dagen før og opbevares i køleskab indtil de, dagen efter, kommes i mini forme og bages. De blev pyntet med Royal Icing i forskellige farver, fondant blomster og små prinsesse billeder (købt i Toy's r us).
Bolchekogningen var en kæmpe succes. Alle pigerne gik entusiastisk til opgaven og var begejstrede for dette indslag. Det var nogle stolte piger, der viste deres hjemmelavede champagnebrus- og jordbærbolcher til deres forældre, da de blev hentet. Flere af pigerne bad os om vi ikke nok ville give deres mødre opskriften :-) Absolut ikke sidste gang, vi laver bolcher.Chokolademousse:

Jeg må stadig økonomisere med kræfterne og ikke lave for meget pga af min nakke. Derfor har jeg fravalgt at lave chokolademousse fra bunden. Istedet har jeg pisket flødeskum af 1/4 l piskefløde, lavet en gang chokolademousse fra kræmmerhus.dk og vendt det sammen med flødeskummet. Skal i kagen umiddelbart efter tilberedning, da det stivner meget hurtigt.

Moussen kan købes her : http://www.kraemmerhus.com/shop/chokolade-fromagepulver-794p.html

1 kommentar:

  1. Bolchekogningen lydder også super sjovt, og det er også nogle lækre kager du har fået lavet. Det er altid dejligt til en børnefødseldag, polterabend eller anden fest, når der er hjemmelavede kager, det er dejligt :-)

    SvarSlet